SmartBags is een Nederlands sporttassenmerk dat staat voor kwaliteit en functionaliteit. Met een passie voor sport en bewegen ontwikkelt SmartBags de ideale sporttas voor elke sporter. Door onze focus op de sporttas te leggen en functionaliteit en kwaliteit voorop te stellen wordt elke sporttas van SmartBags een speciaal en uniek product. Het uiteindelijke doel van SmartBags is om voor elke sporter de ideale sporttas te ontwikkelen.

Het ontstaan van SmartBags gaat terug naar 2006. Eén van de oprichters, Bart Smallenbroek, destijds student aan een sportopleiding, was niet tevreden over zijn sporttas.

Hij was het zat dat hij zijn studieboeken en gebruikte sportkleding de hele dag mee moest dragen in een sporttas die daar niet geschikt voor was. Boeken raakten beschadigd door de natte sportkleren en de sporttas was niet geschikt voor dagelijks gebruik. Hij is niet de enige die dit probleem constateert en komt erachter dat vele medestudenten ook tegen dezelfde problemen aanlopen. Sportmerken zien namelijk de sporttas als een accessoire en ontwikkelen hierdoor geen sporttassen op maat.

Bart ontwikkelt daarom samen met een aantal medestudenten een sporttas speciaal voor sportopleidingen met de naam: SmartBags. Na zijn studie gaat hij hiermee door en richt hij in 2007 samen met Frank Valkema het specifieke sporttassen merk SmartBags op. Met hun gezamenlijke passie voor functionaliteit en kwaliteit ontwikkelen ze de ideale sporttas voor de sportende student.

SmartBags focust zich in de eerste jaren na oprichting voornamelijk op de doelgroep sportstudenten. Sinds 2012 is er gekozen voor een bredere doelgroep en hebben ze het assortiment uitgebreid. Het uiteindelijke doel is om voor elke sport een functionele en kwalitatief goede sporttas te ontwikkelen.